Polícia zaistila u dvoch mužov zo Stropkova 27 gramov pervitínu

30.08.2010 Prešov

Prešov 30. augusta (TASR) - Prešovský policajný vyšetrovateľ vzniesol v nedeľu 29. augusta dvom Stropkovčanom vo veku 26 a 28 rokov obvinenie za obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných ...
Dvojicu zadržali muži zákona v sobotu (28.8. ) večer na diaľničnom privádzači k diaľnici D1 v smere od obce Chminianska Nová Ves na Prešov s dvoma zatavenými injekčnými striekačkami obsahujúcimi asi 27 gramov pervitínu.
\"Obvinení Stropkovčania prišli v sobotu (28.8. ) do Zlína v Českej republike, kde pervitín kúpili. Ešte v ten deň sa vrátili na Slovensko. Po zastavení príslušníkmi polície im ešte pred vykonaním prehliadky osobného auta dobrovoľne odovzdali dva kusy zatavených injekčných striekačiek, \" informoval Daniel Džobanik z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. Hliadka mužov následne zadržala a vyšetrovateľ spracoval podnet na ich vzatie do väzby.
Podľa Džobanikových slov je možné z množstva zadržanej drogy vyrobiť najmenej 1200 obvykle jednorazových dávok v hodnote najmenej 12.000 eur. Dodal, že dvojica obvinených navštívila Českú republiku za účelom obstarania pervitínu už niekoľkokrát. \"Najmenej od konca júna 2010 do soboty 28. augusta ho kúpili najmenej v troch prípadoch. Ten následne prechovávali, používali pre vlastnú potrebu a taktiež ho distribuovali záujemcom v humenskom a stropkovskom regióne, \" poznamenal Džobanik.
Na objasnení prípadu sa okrem krajského vyšetrovateľa podieľali policajti kriminálnej polície z Humenného a Prešova, protidrogového oddelenia prezídia Policajného zboru a prešovského pohotovostného policajného útvaru.
 

Vyberte región

mark